Много дупничани се включиха в шествието „Искам да се прибера ЖИВ”

DenNews.bg
16.05.2015
размер на текста:

Много граждани, ученици и майки с деца, се включиха в инициираното от ученици от Гимназия „Христо Ботев”, шествие „Искам да се прибера ЖИВ” днес.


Млади хора, повечето облечени в светлоотразителни жилетки, се събраха още преди 11 часа на пл. „Свобода”. Те почетоха паметта на загиналите в катастрофи с минута мълчание, а след това раздаваха флаери и стикери, изработени от тях. След това шествието премина по центъра на града. Учениците носеха плакати с послания към шофьорите да бъдат разумни и внимателни.
 

Както писахме, младите хора подеха кампанията „Искам да се прибера ЖИВ” след ужасната катастрофа в Яхиново, при която в неделя загинаха четирима младежи и жена от Кюстендил.
Участниците в шествието настояват за предприемане на законодаделни промени и по-голям контрол от страна на полицията за овладяване на войната по пътищата.
Шествието е и в памет на загиналите в катастрофи и в знак на солидарност към пострадалите-в „Пирогов” продължава борбата за възстановяването на Милчо Паликарски, който бе тежко ранен в катастрофата в Яхиново.
Шествието премина от пл. „Свобода” през Спортна зала, Адвокатска улица, Дома на техниката и ул. "Николаевска". На кръстовището при Наков мост младежите също раздаваха флаери и стикери на пешеходци и шофьори.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети