Прокуратурата разследва квесторите в КТБ

DenNews.bg
11.05.2015
размер на текста:

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за умишлена безстопанственост срещу квесторите в КТБ- Елена Костадинчев и Станислав Лютов, съобщиха от прокуратурата.
Разследването срещу тях е за това, че в периода месец ноември 2014г. до 26.03.2015г., в качеството им на длъжностни лица – квестори, умишлено не са положили достатъчни грижи във връзка с възложената им работа – запазване на повереното им имущество на банка "КТБ"АД. От това са последвали значителни щети за банката, престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.
Разследването ще се проведе от следовател от Следствен отдел на Софийска градска прокуратура.
Разпоредено е да се установят всички договори, сключени с банката при преференциален лихвен процент и изплатените суми по тях, в нарушение на реда за удовлетворяване на кредиторите, предвиден в Закона за банковата несъстоятелност. Ще се разпитат като свидетели депозантите, получили средства от привилегированите депозити и всички длъжностни лица, имащи отношение към този процес. По досъдебното производство ще се изиска цялостната документация, отнасяща се до освобождаването на средства по договорите и самите договори. Възложено е назначаване на съдебно-финансова експертиза.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети