Засилено полицейско присъствие по пътищата от утре

DenNews.bg
08.04.2015
размер на текста:

Допълнителни мерки и засилено полицейско присъствие ще има по пътищата от утре до 13 април. Мерките са разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция“ във връзка с големия автомобилен поток, който се очаква за празничните дни на Великден. Това обясни за „Фокус“ комисар Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“. Той заяви, че засилено полицейско присъствие по пътищата ще има през всички почивни дни и особено в дните 9 и 13 април.
„Традиционно Е-79 ще бъде сред най-натоварените пътища, особено в участъка Благоевград – Симитли – Кресна. Другият път, който се очаква да бъде натоварен, е от Симитли през прохода Предела за Разлог и Банско. По-засилено ще бъде движението и на пътя от Калотина до София, както и от Пловдив до Капитан Андреево и от Кочериново до Рилския манастир“, обясни комисар Рановски.
Той допълни, че в София полицейското присъствие също ще бъде засилено, за да може да се осигури бързото и безопасно преминаване през входно-изходните артерии на столицата.
Комисар Ранов каза още, че през празничните дни ще се проведат и две специализирани акции за контрол на скоростта и употребата на алкохол. „Целта е превенция на пътно-транспортни произшествия“, коментира комисар Рановски. Той посъветва хората при възможност да пътуват в светлата част на деня, както и да проявят търпение на пътя.
Комисар Рановски каза още, че по време на богослуженията около храмовете ще има засилено полицейско присъствие.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети