Рехабилитацията на улиците в Дупница и селата започва от 5 май

DenNews.bg
27.04.2015
размер на текста:

От 5 май ще стартира рехабилитацията на улиците в Дупница, селата и междуселската пътна мрежа.
Изпълнители, които бяха избрани за трите поръчки, ще съгласуват с графиците за работа с община Дупница.
Припомняме, че тази година от бюджета на общината бяха заделени рекордните 726 544 лв (без ДДС), като в тях попада и възстановяване на улици по селата.
Рехабилитация на уличната мрежа в Дупница бе възложена на „Мега инвест-холд“ –Дупница за 380 115 лв, рехабилитацията на вътрешна улична мрежа в селата е възложена на „Благоустройствени строежи“-Благоевград за 141 149 лв.
Най-много бяха кандидатите за ремонт на четвъртокласната
пътна мрежа, която бе с прогнозна стойност 168 083 лв. Фирмата, която ще изпълни поръчката е „Меридиан“-Дупница за 140 087 лева.
"Веднага след сключването на договорите ще бъдат оформени графиците за работа. За Дупница ще се започне от централната част на града. Рехабилитацията на селата най-вероятно ще зпаочне по оста Яхиново-Червен брег-Крайници.
Всяка година увеличаваме парите за рехабилитация на пътища, но няма как те да бъдат достатъчни, разбира се. Надявам се, че след като вече стабилизирахме финансовото състояние на общината, всяка година ще може да се заделят все повече средства за асфалтиране”, коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети