Нови талони за автомобилите от началото на май

DenNews.bg
27.04.2015
размер на текста:

Нови регистрационни талони за автомобилите ще влязат в сила от началото на месец май. Подмяната им не е задължителна, тя ще се става при изтичане на срока на досегашните или при нова регистрация. Цената на документа, който струва 9 лева, остава непроменена. В областните дирекции на полицията новите образци ще се осигуряват поетапно, след изчерпване на старите, съобщи БНТ.
След тази промяна на пътуващите за Гърция и Унгария няма да им се налага да носят големия талон със себе си. Поради повишени изисквания на тези държави за информацията в документа се изискваше да се носят и двата талона, което създаваше проблеми особено при автомобилите на лизинг.
Промяната на малкия талон е свързана с подобряване защитите, както и с въвеждането на още данни в документа. Според изискванията на Европейския съюз на първата страница името ще бъде изписано на всички европейски езици. Мастилото, с което ще бъдат отпечатани, ще е специално, а холограмата ще бъде по голяма.
От пътна полиция не очакват да има образуване на опашки за смяната на талоните, но казаха, че ако има натоварване, са в готовност да осигурят допълнителен ресурс за нормалното обслужване на гражданите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети