Директори на училища не харесват сготвеното от „Ученическо хранене”

DenNews.bg
24.04.2015
размер на текста:

Директори на училища в община Дупница не харесват храната, приготвяна в „Ученическо хранене”. Това стана ясно днес на обещаната на последната сесия на Общински съвет от кмета Методи Чимев среща с управителя на „Ученическо хранене“ Диана Борисова и директорите на училищата в общината.
Финансовото състояние на общинското дружество, което приключи на загуба от 18 000 лв. предходната година и отказа на някои директори да заплащат сумата от 50 ст. на дете, отпускани от държавата за безплатното хранене на децата от 1 до 4 клас, както и отказа на някои училища да бъдат обслужвани от „Ученическо хранене”, бе обсъдено обстойно на последното заседание на местния парламент.
„Оказа се, че някои от директорите не са доволни от предлаганото качество и услуга. Това е причината да предпочитат алтернативни варианти за осигуряването на закуски за децата. Поисках в писмен вид директорите да ми предоставят какви претенции имат и какви са забележките им. На тази база, г-жа Борисова ще може да направи анализ и да вземе мерки за повишаване конкурентоспособността на дружеството, за да бъде реален партньор на всички училища с тази услуга“, коментира кметът Чимев след срещата днес.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети