Гимназисти от Дупница ще участват в националната „Цветна олимпиада”

DenNews.bg
23.04.2015
размер на текста:

Възпитаници на Гимназия "Христо Ботев" - Дупница и ЕГ „Д-р Петър Берон" - Кюстендил ще участват в Националният онлайн кръг в „Цветна олимпиада", която се организира от Сдружение „България си ти!".
Олимпиадата ще се проведе на 28 април 2015 г. (вторник) в 14 часа в цялата страна. Право на участие в електронното издание на „Цветна олимпиада" имат учениците от посочените училища, които се класираха сред победителите в областния кръг на съревнованието в областта. Представителите на учебните заведения ще премерят знания със свои връстници от цялата страна.
Първият етап на съревнованието се проведе във всяка от двадесет и осемте области в страната и в него участваха хиляди ученици от стотици училища. В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще покажат знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.
Целта на „Цветната олимпиада" е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини. „Цветна олимпиада" е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на регионалните инспекторати на Министерство на образованието и науката, както и в партньорство с Българската академия на науките, СУ „Св. Климент Охридски" и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада" е доброволно и безплатно.
Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата, организирана от Сдружение „България си ти!". Най-добрите ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.
Онлайн кръгът е финален в съревнованието „Цветна олимпиада". Особеното при него е, че се извършва електронно, а формата, под която учениците ще се състезават, е тестова. Те имат на разположение един час, за да се справят със заданията. Съревнованието ще се наблюдава от експерти по съответните дисциплини.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети