Започва националният шампионат по драг рейсинг

DenNews.bg
22.04.2015
размер на текста:

Първи кръг от националния шампионат по драг рейсинг ще се проведе на 25-26 април в Sofia West Airport близо до с. Кондофрей, общ. Радомир. Регламентът за участие е обновен, а за феновете на мотоциклети ще има нов клас “M С” – за мотори без ограничения (нитро, турбо) Състезателите от топ класа “Pro-С” тръпнат в очакване на обновения автомобил на Хеед 91 – VW Scirocco с двигател от Skyline с над 1000 к автомобили. Огромна конкуренция ще се наблюдава и в клас “Street Open” и
“Street FWD”. Участниците вече са подали своите заявки за подобряване на сегашните рекорди. Победителите ги очакват разнообразни награди от партньорите на събитието, като за “Pro” класовете ще има и парични премии, съобщават организаторите.
Входът на пистата ще е 5 и 10 лв съответно за събота и неделя.
Съботният ден е предвиден за свободни стартове и тренировки, като всеки желаещ ще може да изпробва възможностите на своя автомобил на обезопасеното трасе. Поради увеличилия се брой класове ще има промяна и в провеждането им, в събота ще се състои състезанието за моторните класове, а за останалите си остава както до сега.
Надпреварата се организира под егидата на БФАС и със съдействието на СБА.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети