Още един кораб с имигранти потъна в Средиземно море

DenNews.bg
20.04.2015
размер на текста:

Още един кораб с имигранти е потънал в Средиземно море. На борда е имало над 300 души, съобщава се за 20 загинали. Сигналът за помощ е получен в Международната организация за миграциите в Рим. Съобщено е, че потъналият кораб се е движил заедно с още два плавателни съда.
Това е пореден плавателен съд, който потъва в Средиземно море в последните дни. Вчера кораб с 950 имигранти потъна на 200 км от бреговете на Италия. Съдбата на повечето от тях все още не е известна - бяха спасени само 28 души, намерени са 24 тела.
Трима имигранти, включително едно дете, са загинали днес при потъването на лодката им в Егейско море, край бреговете на гръцкия остров Родос, предаде „Франс прес”.
Гръцката брегова охрана е успяла да спаси 80 души. 23 от спасените са приети в болница.
Гръцките власти не изключват на кораба да е имало много повече емигранти. Те твърдят, че корабът е тръгнал от Турция, но данните за пътниците и жертвите са противоречиви.
Несъответствия има и в точни брой на жертвите. Според едни източници загинали са поне трима души, сред които и 6-годишно дете. Според други удавилите се в прибоя са 15.
Със затоплянето на времето рязко се увеличи броят на плавателните съдове, пълни с нелегални имигранти, които се опитват да достигнат бреговете на Европа.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети