От днес започват ремонтите по „Хемус” и „Тракия”

DenNews.bg
20.04.2015
размер на текста:

От днес започват ремонтите на най-амортизираните участъци по магистралите „Хемус” и „Тракия”. Движението ще се организира „шахматно”, за да може да се прехвърля от едната в другата лента.
От магистрала „Тракия” ще се ремонтират три проблемни участъка – на изхода на София и в районите на Пазарджик и Пловдив. По „Хемус” ще се работи в четири участъка – от Шумен към Варна.
Общо 6 виадукта ще бъдат ремонтирани по двете основни магистрали.
По план основните дейности трябва да приключат до началото на юли, но на някои участъци ще се работи и след това. Обещанието е, че все пак ремонти по магистрала „Тракия” през лятото няма да има.
От днес започва и ремонтът на основния столичен булевард „Цариградско шосе”. Рехабилитацията стартира още тази нощ и трябва да продължи на два етапа до септември.
Първият етап обхваща ремонт на „Цариградско шосе” от булевард „Александър Малинов” до Околовръстния път. Ще се извърши подмяна на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.
Вторият етап ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. „Яворов” и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е повече от 19 милиона лева.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети