Костадинов: Бариерата пред болницата ли е най-големият галактически проблем?

DenNews.bg
02.04.2015
размер на текста:

„Съществува ли проблем с бариерата пред частната болница. Има ли проблем? Да, допуснахме грешка. Бяхме санкционирани, наказани. Платили сме си, без да възразяваме”. Това коментира председателят на Общински съвет-Дупница и административен шеф на частната болница в града Костадин Костадинов. На пресконференцията си вчера Костадинов, който според наши източници именно е „архитектът” на заграждането на двора на болницата, включително и публична общинска собственост, обясни мотивите за въвеждането на бариерата.
„Какво да направим, като със затварянето на съседния паркинг дворът на болницата се напълни. Линейките могат ли да транспортират болни спокойно? Има инциденти, които са регистрирани в полицията. Даже има две сбивания. Какво да направим, освен да опитаме на контролираме. Да, допуснахме грешка. Бяхме наказани, платили сме си, без да възразяваме. След което тръгнахме по нормален път. Поставихме въпроса пред кмета, той видя проблема и отнесе въпроса до Общинската комисия по транспорт, където са най-големите специалисти от община и полиция. Комисията е и единствената компетентна да се произнесе по случая. Тя единодушно е взела решение да се постави бариера, след което кметът внесе докладна. Нито кметът, нито аз ще допуснем внасянето на незаконосъобразна докладна”, обясни Костадинов, като отговори на думите на лидера на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов, че докладната за бариерата и предложението са незаконосъобразни. Константинов дори апелира областният уравнител Виктор Янев внимателно да прегледа решението на Общински съвет, с което бе разрешено поставянето на бариера, и да върне решението.
Костадинов оцени гражданската реакция на бариерата и въведената такса от 2 лв. на час за престой пред болницата, като „неразбираема”, а темата-„най-големият галактически проблем”.
По негови думи, такса се събира само за престой на паркоместата, но не и на улицата пред болницата. „Това е терен на съседния магазин и ние, болницата, плаща наем години, от отварянето на магазина. Ако искате да ни обвините в печалбарство-защо тогава не събираме такса още от тогава? Към момента бариерата е премахната, ще изчакаме разрешението да влезе в сила”, обясни още той. Костадинов е категоричен, че темата се използва „за да бъдем ударени едновременно аз и д-р Лефтеров (шеф на частната болница, общински съветник и съпартиец на Костадинов в Обединения демократичен блок) предизборно, но това не е честно”.
ОбС-председателят административен шеф посочи за примери бариерите пред полицията и Районен съд, които също ограничават достъпа до улици-„защо там проблем няма”.
Според него само с таксата от 2 лв. хората можели да се отучат да използват паркинга на болницата и да предизвикват хаос. „Спира една жена с хубава кола и какво става?”, разсъждава по темата Костадинов.
Според него, съседи на болницата ползвали паркинга й, защото той е охраняем и има камери и „трябва да бъдат отучени”. Хранителният магазин има совй паркинг, който дори понякога се използва и от пациенти и близките им; живеещите в блоковете в близост също си имат паркоместа, като само преди месеци общината асфалтира и обособи нов паркинг.
Просто наблюдение показва, че паркингът и улицата пред болницата се използва предимно от служителите и лекарите от частната болница (почти всички с личен автомобил), които пък не биват таксувани. Т.е. проблем от кухнята-недостиг на места за самите служители се решава като се ограничава достъпът на пациентите и близките им до болницата, защото както казва Костадинов „къде ще се преминава по тази улица, като тя води само в болницата”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети