Костадинов със сигнали за конфликт на интереси на зам.-кмета Олга Китанова

DenNews.bg
01.04.2015
размер на текста:

Два сигнала в Общинската комисия за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, за проверка за зам.-кмета Олга Китанова и на Ивайло Константинов, ще подаде председателят на Общински съвет-Дупница Костадин Костадинов. Това обяви той днес, след като вчера лидерът на ГЕРБ и бивш председател на ОбС Ивайло Константинов каза, че ще изчака излизането на протоколите от последната сесия на местния парламент и ще подае сигнали за конфликт на интереси за Костадинов и д-р Матей Попниколов, за това че са участвали в гласуването на докладната за поставяне на бариера пред частната болница, чиито кадри са двамата.
Сигналът за Олга Китанова се отнася за две фирми, като Костадинов посочи закона за местната власт, според когото постът на зам.-кмет е несъвместим с притежанието и управлението на търговски дружества. С проверка в Търговския регистър, ОбС шефът е установил, че Китанова е напуснала фирма „Юролийз” на 6 ноември миналата година, а фирма „Мото Про” дни по късно-на 10 ноември, въпреки че е зам.-кмет от 2011 г. Още в края на миналата година Костадинов повдигна този въпрос, но „от тогава няма развитие”.
Сигналът за Ивайло Константинов се отнася за негово съдружие с бившия зам.-кмет и настоящ строителен предприемач Валентин Караилиев. През 2005 г. Константинов е придобил имот в съсобственост с „КНД - консулт" на Караилиев, а към настоящия момент имали намерение да изградят жилищен ВИП квартал. „През 2012 г. „КНД - консулт" е изпълнител на общински проект за социалната кухня. Искам да се установи Китанова и Константинов в конфликт на интереси ли са работили или не”, обясни още Костадинов.
Той ще внесе докладни със сигналите на следващата сесия на ОбС.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети