Проверяват автобусите преди да тръгнат на път с деца

DenNews.bg
01.04.2015
размер на текста:

Инспектори на агенция "Автомобилна администрация" започват проверки на автобусите, които превозват деца и ученици в цялата страна, съобщава БНР. Поводът е наближаващата пролетна ваканция, през която се организират екскурзии. Ще се следи дали учениците пътуват нощно време, каза за "Хоризонт" Владимир Колев от автомобилната администрация:
"Съответното лице, отговарящо във фирмата за тази дейност, подава към нас данни, колко ученици ще се возят, каква е дестинацията и с кое превозно средство, след което наши инспектори отиват на място и извършват предварителен контрол на този автобус. Имаме екипи, които на пътя ще спират превозни средства, но за нас е много важно как ще тръгне, в какво състояние от началото на курса. Забранено е нощно време да се возят деца", каза Колев. По думите му на това нещо ще бъде обърнато особено внимание.
Голяма част от новите автобуси имат предпазни колани. Би трябвало тези колани да се слагат на децата. Ще се проверява и това. "Нашата цел не е да ги санкционираме чак толкова, а по-скоро превантивно да ги насочваме към безопасност на придвижването", допълни Колев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети