Тежките камиони от строежа на АМ „Струма” разбиха улици и ВиК мрежата на Блатино

DenNews.bg
05.03.2015
размер на текста:

Тежките камиони от строежа на автомагистрала „Струма” са довели до редица проблеми с уличната и ВиК мрежите в дупнишкото село Блатино. За това сигнализира кметът на селото Ботьо Дончев с писмо до кмета на Дупница Методи Чимев.
Преминавайки през селото камиони са разбили пътищата, а под тежината им авариите по водопроводната мрежа са зачестили. Прекъснат е и пътят към резервоарите за питейна вода на Блатино,
Още с постъпването на сигнала кметът Чимев е разпоредил да бъде извършена проверка. На място ситуацията ще оценят директорът на дирекция „Устройство на територията и строителство“ инж. Серьожа Котев и специалисти от ВиК-Дупница. На проверката ще присъстват и представители на изпълнителите.
„Става въпрос за нарушена пътна настилка от преминаването през селото на тежки строителни машини, които са ангажирани с изграждането на магистралата. Това е довело и до редица аварии на водопроводната мрежа на селото. Отрязан е и пътят към резервоарите на селото за питейна вода и това не позволява достъп на ВиК до там за отстраняване на възникващите аварии. В крайна сметка се уточнихме, че още следващата седмица ще направим тристранна среща в общината, където в протокол ще разпишем ангажиментите и сроковете на изпълнителите за възстановяване на асфалтовата настилка в Блатино и за изграждането на път до резервоарите“, обясни инж. Котев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети