Протест във Велико Търново след жестокото убийство на Вероника

DenNews.bg
04.03.2015
размер на текста:

Днес жителите на Велико Търново ще излязат на протест и ще искат разполагането на повече камери в района на гарата в града, където в събота изчезна 23-годишната студентка Вероника Здравкова, а тялото й бе намерено вчера.
Множество удари по предната и задната част на главата, с предмет подобен на брадва, са причина за смъртта на Вероника, установи извършената аутопсия. В резултат на жестоките удари, 23-годишната студентка е получила фрактура на челюстта. Патолозите обаче са категорични, че върху нея не е упражнено сексуално насилие.
Все още няма информация за часа на убийството, но близки на момичето предполагат, че тялото й е захвърлено на 2 срещу 3 март, след като мястото беше прецизно обходено от униформените, полицейски кучета и водолази, съобщава Velikotarnovoutre.bg.
Основна версия, по която разследващите работят е грабеж. Според източници на регионалното издание, на 28 февруари (вечерта на изчезването) Вероника е получила месечната си работна заплата и в себе си е имала изтеглени пари в наличност. Когато трупът й бе намерен обаче полицията е установила липса на документи, пари и телефон.
Първите 48 часа основен заподозрян за убийството бил нейният бивш дългогодишен приятел. Момчето е било задържано и разпитвано през цялото време, но вече е освободено. Според негови близки той е в шок от случилото се и отказва контакт с медии.
Убийството на Вероника предизвика обществено недоволство и доведе до протести. Тази вечер в 18:00 часа пред паметника „Майка България“ граждани застават срещу насилието и искат справедливост. Инициаторите ще настояват за осветление, камери и полицейско присъствие в района на жп гарата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети