Семейство прибра две лъвчета в дома си, гледа ги като котета

DenNews.bg
24.03.2015
размер на текста:

Две лъвчета, лишени от възможността да живеят с родителите си, вече са част от голямото семейство на палестинец от Газа, приемат дома му за свой, а според новия им татко между мъниците и домашните котки нямало кой знае каква разлика.
Лъвчетата са родени в местната зоологическа градина, която обаче нямала възможност да го отгледа.


Саад Ал-Джамал казва, че вече е глава на 10-членно семейство - с шест деца и две лъвчета. „Живеят в къщата като мои деца. Хранят се с нас, на нашата маса, имат си и легло в спалнята”, обяснява той.
Лъвчетата са на по месец и половина. Майка им наскоро ги е отбила и за тях няма място в зоологическата градина. Няма и бъдеще.
„В криза сме, хората нямат пари за храна, нито за развлечения. Бяхме принудени да продадем малките, за да спасим останалите животни”, обяснява собственикът на зоологическата градина Мохамед Джума.
Засега малките котки тежат около 2 килограма всяка, но до две години теглото им ще надхвърли 120 килограма. Игривият им характер също ще се промени.
„Животните имат нужда от специална среда. Да живеят деца и лъвове заедно в една стая не е добра идея. Опасно е”, предупреждава уредникът на зоологическата градина в Газа Ноам Уорнър.
Въпреки предупрежденията, новите членове в семейството на Саад бързо се сприятеляват с всички деца в квартала.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети