US милионер отива на съд, издаде се във филм, че е убиец

DenNews.bg
17.03.2015
размер на текста:

Официално обвинение повдигна прокуратурата в Лос Анджелис срещу 71-годишния милионер Робърт Дърст, който се издаде, че е сериен убиец в документален филм.
Обвинението е за предумишлено убийство, извършено през 2000 г.
Дърст е нюйоркски магнат на недвижими имоти. Заподозрян е за убийства, останали неразкрити години наред. Повдигнатото му сега обвинение е за убийството на Сузан Бърман, негова близка и приятелка на съпругата му Катлин Дърст.
Прокуратурата обясни, че е възможно Дърст да бъде осъден на смърт, заради особени обстоятелства - Бърман е трябвало да даде свидетелски показания, след като Катлин изчезва безследно.
Дърст бе арестуван ден преди излъчването на последния епизод от документалния филм от шест части "Кутсузлията: животът и смъртните случаи на Робърт Дърст".
В последния епизод на филма 71-годишният Дърст си мърмори, докато отива към тоалетната, без да знае, че микрофонът му е включен: "По дяволите какво направих? Убих ги всичките, разбира се".
Дърст отрича да е замесен в изчезването на жена си. През 2001 г. е съден за убийството на съседа си Морис Блек, когото разчленява и хвърля частите на тялото му в тексаския залив Галвестън.
Арестуван е няколко седмици по-късно за кражба на сандвич и превързочни материали. Оказва се, че в същото време държал в колата си 38 000 долара кеш.
Успява да убеди съда, че е действал при неизбежна самоотбрана и се разминава със затвора.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети