Разследват двама пияни от Сикрет сървис за „атентат” срещу Белия дом

DenNews.bg
12.03.2015
размер на текста:

Разследват двама агенти от Сикрет сървис за извършен от тях „атентат” срещу Белия дом. На 4 март зам.-шеф на личната охраната на президент Барак Обама и негов колега се забили със служебна кола в оградата на Белия дом. По време на инцидента двамата са били пияни и се прибирали от купон. Колата е била с включени сигнали.
Дежурните в момента гардове задържали колегите си, но след това ги пуснали. Информацията обаче била съобщена на шефа на Сикрет сървис Джоузеф Кланси, а той я предал на секретаря по националната сигурност Джей Джонсън. За инцидента е бил информиран и президентът.
Говорителят на Сикрет сървис Брайън Лиъри потвърди, че има разследване за недопустимо поведение на служителите.
Сикрет сървис, която охранява най-важните политици в САЩ, бе замесена в поредица скандали през последните месеци. През септември 2014 г. военният ветеран Омар Гонсалес необезпокоявано прескочи оградата на Белия дом. Бодигардовете бяха обвинени, че по време на командировки, включително при пътувания на президента, злоупотребяват с алкохол и ползват услугите на проститутки. Преди месец президентът Обама смени ръководството на службата.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети