Над 60 000 души са без ток, в 120 населени места няма вода

DenNews.bg
12.03.2015
размер на текста:

Над 60 000 в 440 населени места са без електричество, а в 120 населени места няма вода. Все още има отделни райони с блокирани пътища.
Правителството вчера прие спешни мерки срещу наводнения при започване на снеготопенето. Днес за обстановката в страната, в парламента ще бъдат изслушани вицепремиерът Меглена Кунева и министрите на околната среда Ивелина Василева, на регионалното развитие Лиляна Павлова и на енергетиката Теменужка Петкова.
Най-тежко продължава да е положението в Кърджали, Смолян, Ардино, Велинградско, Якоруда, Минерални бани, Мадан, Ивайловград, Неделино, Баните.
В Кърджалийско, Пазарджишко, Пловдивско, Смолянско, Хасковско има затворени за движение пътища.
Затворен е пътят І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция. В област Пловдив временно е затруднено движението на МПС по път І-8 при км 247 в участъка между Чешнегирово и Садово заради наводнен участък. В област Хасково временно се затваря път I-8 от км 370+500 до км 377+900 (района на Свиленград до ГКПП), поради пропадане на част от пътното платно вследствие на обилните дъждове и снегове. Обходът е през АМ "Марица". Затворени са проходите "Превала"; "Печинско" и "Пампорово".
Дъжд вали в района на прохода Петрохан, Баня, Белица, Якоруда, Йоаким Груево, по ниските части на Кюстендил и АМ Тракия /в област София/. Слаб сняг вали в района на в района на Черна Места, Чепеларе, Паничково, Витиня, Козница и по високите части на Кюстендил. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени, обработени и опесъчени.
Ограничена е видимостта поради мъгла до 50 м в района на прохода Предела; до 100 м в района на Руен, Чепеларе, Дъскотна, Босна и Прохода на Републиката; до 200 м в района на АМ Хемус /в област София /.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети