„Актавис” спонсорира участието на ФК „Марек“ в международния турнир „Готя Къп“

DenNews.bg
11.03.2015
размер на текста:

Миналата година отборът се класира на трето място в своята група.

И тази година фармацевтичната компания „Актавис” отново ще спонсорира представителен тим на футболен клуб „Марек 2010“ Дупница за участие в най-големия и престижен международен футболен турнир за деца и юноши „Готя Къп“. Турнирът ще се проведе от 13 до 18 юли 2015 г. в Гьотеборг, Швеция.
За Актавис инвестицията в младите футболни таланти на град Дупница ще продължи и след приключване на нашата помощ към представителния футболен тим на „Марек 2010“, уверяват от компанията.
„Актавис ще рефокусира своята дейност в подкрепа на футбола в Дупница и ще работи върху осигуряване на нужните условия на децата и юношите на града за пълноценни тренировки и бъдещи успехи. „Готя Къп“ е само част от нашето дългосрочно партньорство с ФК „Марек 2010“. За нашата компания, инвестицията в здравето на нашите деца чрез мотивация към спорта и по-специално към футбола, е от изключително значение“, коментира изпълнителен директор на „Актавис” Илия Пашов.
Миналата година момчета предимно 15- годишни от ФК „Марек 2010“ участваха за първи път в турнира „Готя Къп”. Те представиха България по време на официалната церемония по откриването и се класираха на 3-то място в своята група. Продължиха в следващия кръг 1/32-финал, където с резултат 0:4 отпаднаха от „Бразилиен“ /ЮАР/, които в последствие станаха шампиони в тази възрастова група.
Тази година Гьотеборг ще посети отбор от момчета, родени през 2002 година и след нея, които тренират в детско-юношеската школа на „Марек 2010“.
„Готя къп“ е неофициалното световно първенство по футбол за деца и младежи, което се провежда за първи път през 1975 г. в Гьотеборг с участие на 275 отбора от 5 националности.
От началото на 2015 г. до момента за участие в „Готя Къп“ са регистрирани 1630 отбора от 60 националности от цял свят. Организаторите на турнира са твърдо убедени, че тази година „Готя Къп“ ще отбележи абсолютен рекорд по участващи отбори.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети