Стотици населени места продължават да бедстват

DenNews.bg
10.03.2015
размер на текста:

Стотици населени места продължават да бедстват. В 615 населени места няма ток. Остава тежко положението в Кърджали, Смолян, Пазарджик, Хасково, Мадан, съобщи БГНЕС.
Животът на хиляди хора остава парализиран. Хлябът и свещите свършват, банките не работят, болни хора не могат да стигнат до лекарска помощ.
Остава бедственото положение в общините Велинград, Лъки, Сърница, Гълъбово, Минерални бани, Батак, Якоруда. От снощи електроподаването в Смолян, Чепеларе, Пампорово и Лъки беше възстановено. Един от Смолянските квартали обаче продължава да няма ток и вода пети ден.
Няма информация за бедстващи хора. Има блокирани хора четвърти ден в хижа "Христо Смирненски". Хора има и в Белмекен, но те имат храна и са на топло, пише Дарик.
В Мадан 800 души са блокирани от снега. Няма комуникации към околните села, няма никаква връзка със селата. Там няма ток и няма храна. Машините отново ще работят днес, така че да се стигне до хората, които са изцяло откъснати от света.
В Кърджали около 200 са населените места без ток. Основен проблем са комуникациите. Все още трудно се почистват пътищата. Всички пътища към Ардино са блокирани.
Свлачище събори къща във видинското село Цар Симеоново. Пропаднал е участък от около километър. Хората от селото са в паника, защото вече влиза вода и в други сгради, съобщава Нова телевизия.
Процесът тръгнал заради валежите, но и заради непочистените канавки на пътното платно, твърдят жителите на Цар Симеоново.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети