Развяха знаме на Ислямска държава в Харманли

DenNews.bg
09.02.2015
размер на текста:

Имамът на Харманли Ремзи Хасан е сниман със знамето на терористичната групировка Ислямска държава и с вдигнат нагоре пръст – знакът на джихадистите. От Главното мюфтийство отрекоха той да е имам.
Скандалната снимка е била публикувана в социалната мрежа Фейсбук, съобщиха "Хасково Нет".
Профилът на Ремзи Хасан до тази сутрин е бил активен, но сега достъпът е блокиран. За снимката е уведомена полицията.
Хасан е възпитаник на училището за имами в родопското село Устина и заедно със свои съмишленици е подозиран в съпричастност към забранени ислямски идеи.
Говорителят на Мюсюлманското вероизповедание Ахмед Ахмедов обаче заяви пред БГНЕС, че Ремзи Осман няма трудово-правни взаимоотношения с вероизповеданието.
"Ремзи Хасан не изпълнява длъжността имам, според нашите регистри. Т.е. ние нямаме никакво отношение към това, което той извършва като частно лице, защото той самият не е служител на Вероизповеданието", категоричен е Ахмедов.
Той обеща, че до края на деня Мюсюлманско вероизповедание ще излезе с официално опровержение на тези факти, защото те са лесно доказуеми и проверими.
"За съжаление през последните дни и месеци често се спрягат различни лица за представители на Вероизповеданието с користна цел", каза Ахмедов и добави, че "освен да опровергаваме подобна информация към настоящия момент не можем да направим нищо друго".
В петък по време на заседание на Пазарджишкия окръжен съд стана ясно, че задържаният при спецакцията на ДАНС в града религиозен водач Ахмед Муса Ахмед е прекарвал през България бойци от Западна Европа за Ислямска държава.
Прокуратурата разполага с данни, че Ахмед Муса, Ангел Симов и Стефан Александров са посрещнали босненец с френски паспорт и друг мъж с германски паспорт на граничния пункт Калотина. Настанявали ги в квартал „Изток” в Пазарджик, снабдили единия с автомобил и след кратък престой ги изпращали за Сирия.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети