Пилотът на разбилия се в река самолет е спасил стотици животи

DenNews.bg
06.02.2015
размер на текста:

Пилотът на разбилия се в река, близо до тайландската столица Тайпе, самолет бе обявен за герой, след като стана ясно, че със сетни сили е успял да предотврати удар на машината в жилищен квартал. Пилотът е открит в кабината мъртъв, с ръце, вкопчени в командния лост.
Пътническият самолет на тайванската авиокомпания "ТрансЕйша еъруейз" с 58 души се разби в сряда, малко след излитането.
Любителски видеозапис показва как самолетът постепенно губи височина и скорост, закача с крило пътна естакада и пада в река Цзилун, оставяйки след себе си отломки.
По последни данни жертвите са 35 души. Сред тях е 41-годишният пилот Ляо Чънсун. 15 души оцеляха, а спасителите още издирват телата на осмината изчезнали.
Тялото на Ляо е намерено в кабината, с ръце, здраво вкопчени в командния лост, и счупени крака, пише тайванският в. "Чайна таймс".
"С последни сили е държал лоста до самия край, преди самолетът да се разбие в реката, в опит да контролира посоката на движение и да ограничи щетите", твърдят пред изданието източници, близки до разследването.
При падането самолетът закачи с крило движещо се такси, но шофьорът и пътувалата с него жена се отърваха с незначителни травми.
Няма официален коментар за причините, довели до катастрофата. Черните кутии са открити открити. Експерти от френското бюро за разследвания и анализ на сигурността в гражданската авиация, както и френски и канадски пратеници на заводите производители на самолета, също и експерти от Китай ще се включат в разследването. Източник: Дарик
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети