Пътят Рила-Рилски манастир ще бъде рехабилитиран

DenNews.bg
04.02.2015
размер на текста:

Основна рехабилитация на пътя Рила - Рилски манастир - Кирилова поляна през настоящата година. Това обяви народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин, като подчерта, че ремонтът вече е договорен.
"Сградите, които се намират навлизане в Рилския манастир, също ще бъдат довършени. В тази връзка имаме сериозен разговор с председателя на комисията по вероизповедания, както и с министъра на МВР Веселин Вучков. Министърът е в основата на тези събития, той положи много усилия да се отпуснат тези средства, за да бъде довършен сградният фонд. В този число полицейският участък, участъкът на пожарната и т.н.", коментира Калфин.
Както сме писали, след среща на министър Вучков с игумена дядо Евлогий бе възстановявана денонощната охрана на Рилския манастир.
"Ще работим в посока да се случват такива неща в региона. Искам да подчертая, че ние няма да си позволим, когато се прави нещо хубаво да говорим, че това е една голяма измама и далавера. Смятам, че тези които говорят за измама във връзка със санирането, явно мислят по този начин и правят политика по този начин. Ние категорично не го приемаме. Далавера беше Костинброд. Санирането няма как да бъде измама, защото то се прави за хората, за нашите съграждани", заяви депутатът от ГЕРБ.
Към жителите на Кюстендил и Дупница той апелира да побързат, за да бъдат сред първите, които кандидатства и имат възможност да се възползват от безплатното саниране.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети