Още през март стартират процедурите за рехабилитацията на пътища в община Дупница

DenNews.bg
04.02.2015
размер на текста:

На 5 март ще бъде проведено първото открито заседание на Комисията от Община Дупница по избор на изпълнители за рехабилитацията на пътната мрежа. Три са обособените
позиции на обща стойност 871 853,74 лева.
Първа позиция обхваща рехабилитация на вътрешната улична мрежа на Дупница и е на стойност 500 000 лева, по втора
позиция - рехабилитация на вътрешната улична мрежа в селата предвидената сума е в размер на 170 153 лева. По трета позиция - четвъртокласна мрежа предвидените средства са 201 700 лева.
От Община Дупница са заложили и задължително условие, че една фирма може да кандидатства само по една обособена позиция. Списъкът с предвидените за възстановяване улици се изготвя и в момента.
"Стартираме максимално рано във времето, за да се възползваме веднага с отварянето на асфалтовите бази да стартират
и дейностите. Макар сумата за Дупница да е двойно по-голяма, не се заблуждавам и знам, че пак няма да е достатъчна. Иска ми се зад всяка сума по трите позиции да има по още една нула отзад, но такива са ни възможностите към момента и затова трябва да сме реалисти. Особено е тревожно състоянието на уличната мрежа в селата, където от години не е правено нищо. След като успяхме да стабилизираме финансовото състояние на общината, успяхме да заделим ресурс за тази дейност и се
надявам, че бюджетът ще позволява тази сума да се увеличава постепенно и редовно от тук насетне", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети