Скандалджия от Сапарево влиза в затвора за втора счупена челюст

DenNews.bg
23.02.2015
размер на текста:

6 месеца ефективна присъда наложи Районен съд-Дупница на земеделски производител от сапаревобанското село Сапарево.
Наказанието Димитър Донков, известен в селото със скандалджийския си нрав, отнесе за втора счупена челюст и побой и то в рамките на неизтекъл 5-годишен период от присъда за нанасяне на средна телесна повреда.
Донков призна вината си, за това че на 30 септември миналата година пребил свой съсед, чупейки челюстта му.
Това е втори побой с участието на буйния Димитър, приключил със счупена челюст. През 2011 г. той, брат му и техен познат смилат от бой съселянин в местността „Джубрена” край Сапарево. Тогава всички са наказани от съда с „пробация”. Явно обаче срещите с психолог и пробационен служител не са довели до превъзпитанието на земеделеца и през миналата година той отново показва агресивния си характер. Повод за побоя е преминаването на домашни животи, собственост на пострадалия, през земя на Донков.
От години жителите на Сапарево са принудени да живеят в страх от избухливия нрав на фермера. Многократно са пускали жалби до местния кмет, кмета на община Сапарева баня и полицията за тормоз от страна на Донков и безпочвените му претенции за земи, животни и какво ли още не.
Въпреки сигналите обаче избухванията на Донков продължили, като са „капак” на почти всяко негово посягане към алкохола.
По силата на решението на Районен съд-Дупница, Донков ще излежи 6-месечната си присъда при първоначално строг режим в затвор от закрит тип.
Той ще заплати и разноските по делото за извършените експертизи в размер на 225 лв.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като присъдата бе произнесена след сключено с прокуратурата споразумение и признаване на вината от страна на подсъдимия.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети