Предлагат по-ранен старт на данъчната кампания в Дупница

DenNews.bg
23.02.2015
размер на текста:

По-ранен старт на данъчната кампания в Дупница да залегне в Наредбата за местни данъци и такси, предлагат от кметския екип.
Идеята е плащането на задълженията да стартира от месец януари, а не от месец март, както е в момента.
„По този начин общината ще може и по-плавно да разпределя парите от приходи. В целия си мандат, не сме вдигали местните данъци и такси, отново не възнамеряваме да го правим”, обясни зам.-кметът по икономическите въпроси Олга Китанова.
Още една сериозна промяна в наредбата ще бъде предложена за обсъждане и утвърждаване от Общински съвет. Тя касае таксите за смет от юридическите лица, които сключват индивидуални договори за сметосъбиране и сметоизвозване с други фирми. „През последните две години се наблюдава тенденция за разширяване на тази практика, която е негативна за общината. Ежегодно само по това перо губим около 200 000 лева. Направили сме проверки на такива фирми и за съжаление мога да отбележа, че тази услуга се изпълнява некоректно. Липсват съдове за смет, а се използват тези съдове, за които общината плаща, а не получава нищо. Това навява на мисълта, че има голяма вероятност да говорим за фиктивно сключвани договори. Промяната, която предлагаме ще се елиминира това от следващата година”, обясни още Китанова.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети