Чимев е готов с предложението за преместваемите обекти

DenNews.bg
20.02.2015
размер на текста:

Наредбата за преместваемите обекти, чиято цел е обособяването на зони за будките в централната градска част на Дупница, както и слагането на ред в разпределението и във визията, вече е готова и качена на сайта на общината. Кметът Методи Чимев ще внесе докладната на предстоящата сесия на Общински съвет и ако наредбата бъде приета новите правила ще влязат в сила един месец по-късно. Това обясни на днешната си пресконференция градоначалникът.
„Наредбата ще важи за всички. Поради тази причина в момента водим разговори за павилионите на Лафка, които са в обсега на ВИП-зоната. С тях знаете, че имаме сключен договор за 10 години и сумата е платена, но условията трябва да важат за всички без изключение“, допълни Чимев.
Другата причина за забавянето на новите правила за преместваемите обекти е, че към момента проучвания показват, че цената на павилион излиза между 4-5 000 лева.
„Нашето желание и това правим, е да намерим вариант за по-ниска цена, за да не се утежняват и потенциалните кандидати за наемането им”, обясни още кметът.
Той прикани и жителите на блокове, отговарящи на условията за саниране да побързат с документацията. „В момента е една голяма надпревара и затова призовавам за по-бързи действия. Колегите от администрацията са на разположение постоянно. Очакваме следващата седмица от областна управа да получим отговор за документите на първия входиран блок, този на ул. „Тишина“ и да преминем към сключване на тристранния договор веднага. В началото на март ще обявим и процедурите по избор на изпълнител за енергийно обследване на одобрените сгради“, обяви Чимев.
На пресконференцията кметът коментира и финансирането на реконструкцията на Спортната зала, за което получи критики от общински съветници на последната сесия на ОбС.
„Скандал с парите за Спортната зала не е имало. Залата ще бъде построена, но притеснения винаги има, когато очакваш финансиране. За нас беше важно да осигурим финансирането от управляващия орган, за да гарантираме изграждането на залата. Това направихме в края на годината, обезпечихме проекта и сега сме спокойни за реализацията му. Имаме и записна заповед от изпълнителите за сумата, и ако не се реализира съоръжението, ще си вземем всички пари. Когато отваряхме офертите през лятото срокът бе 405 дни, но се наложи да бъде съкратен този срок и ще бъде готова залата с месец и половина-два по-рано от предвиденото“, обясни Чимев.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети