Депутатите отложиха гласуването на новия заем

DenNews.bg
19.02.2015
размер на текста:

Дебатите и гласуването по новия заем на стойност 16 млрд. лева се отлагат. Такова решение взе мнозинството в Народното събрание в началото на днешния работен ден, който трябваше да започне именно с тази точка.
Предложението за отлагане на дебатите дойде от председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който се аргументира, че за такова важно решение има нужда от повече време за разяснение.
Тази идея бе подкрепена от 115 народни представители, 59 гласуваха "против", а 2 се въздържаха.
За отлагането на дебатите и гласуването по новия заем гласуваха всички депутати от управляващата коалиция на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ. Против гласуваха от БСП, ДПС, един депутат от БДЦ и един независим депутат. "Атака" напусна залата и не участва в гласуването, а останалите 8 депутати от БДЦ също подкрепиха отлагането на дебатите.
Преди началото на работния ден депутати от „Атака” завардиха входовете към пленарна зала и призоваваха да не се прави кворум, като държат в ръцете си призив: „Колеги, Стоп! Не влизайте в залата! Не правете кворум! Така престъпния военен заем няма да мине. Не ставайте златен пръст на колониалния режим.”
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети