„Автомагистрали Хемус” осъди община Сапарева баня за потънали в прах фактури

DenNews.bg
18.02.2015
размер на текста:

Община Сапарева баня ще трябва да си плати бавените с години задължения към „Автомагистрали хемус” и то с лихви, плюс съдебни разноски. Това постанови Районен съд-Дупница по делото, заведено от фирмата за забавени плащания от началото на 2009 г.
По договор за кърпене на дупки „Автомагистрали Хемус” получили само авансово плащане в рзмер 18 559, 51 лв. с ДДС, представляващи 50 % от общата стойност на договора. Дейностите са извършени в срок, за което са приети от община Сапарева баня без забележки, но и до ден днешен не е извършено плащане на оставащата част от задължението в размер на 18 541, 13 лв. с ДДС.
След изпълнението на асфалтирането на уличната мрежа общината възложила на фирмата асфалтирането и на автобусна спирка, за което обаче не бил оформен договор. Изпълнението на стойност 8 909, 20 лв. обаче е прието от общината с протокол и без възражения.
По силата на решението на Дупнишкия съд, Община Сапарева баня трябва да плати двете дължими по фактури суми плюс законната лихва до окончателното изплащане на задължението.
Освен това от общинската каса ще бъдат платени и 2 828лв., от които 1 148 лева за държавна такса и 1 680 лева за адвокатско възнаграждение.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети