Откриха мъртъв наш треньор, блудствал с деца

DenNews.bg
12.02.2015
размер на текста:

Откриха мъртъв футболния треньор Венцислав Маринов, признат на първа инстанция за виновен за блудство и извършване на хомосексуални действия с малолетни деца. Смъртта му е установена тази сутрин, съобщи Moreto.net. Към момента няма данни за насилствена смърт. Извършват се активни процесуално-следствени действия под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Варна. За изясняване на обстоятелствата е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член от НК, касаещ склоняване или подпомагане другиго към самоубийство.
През ноември миналата година Районният съд осъди на първа инстанция Маринов на 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. 48-годишният мъж бе привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от родителите на две деца, посещавали детско-юношеската школа по футбол към професионален варненски клуб.
В процедура на съкратено съдебно следствие подсъдимият се призна за виновен в четири повдигнати му обвинения – за блудство и опит за полов контакт с 12-годишно момче, както и за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10-годишно момче. При извършване на тежките престъпления подсъдимият е използвал положение на зависимост и надзор, като треньор по футбол на двете деца. Самите деяния са осъществени на неустановени дати през месеците юни и юли миналата година в дома или автомобила на подсъдимия, както и в спомагателни помещения в близост до тренировъчното игрище. Родителите на малолетните разбрали за проблема седмици по-късно след деянията.
Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи 48-год. Маринов да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Той бе осъден още да заплати обезщетения на пострадалите за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди. По отношение на 12-год. малолетен съдът уважи граждански иск от неговия законен представител в размер общо на 15 000 лева. Размерът на присъдената като обезщетение сума на другия пострадал малолетен е в размер общо на 20 000 лева. В тежест на подсъдимия са държавните такси и направените по делото разноски.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети