Засякоха пловдивчани да събират дарения в Дупница без документи

DenNews.bg
11.02.2015
размер на текста:

Пловдвичани, които събират дарения за болно дете по улиците в Дупница, са засечени от общински служители, че не притежават нужните документи. В случая не е ясно дали става дума за измама, тъй като исканите суми от два лева не попадат под удара на закона за измама.
Служители от Контролното звено обаче са установили, че мъж и жена, които са засечени на улица „Николаевска”, са представители на регистрирана в Пловдив фондация, която обаче не може да упражнява такава дейност. Не са представени и документи за осъществяването на такава кампания. На дупничани са предлагани дарителски билети на стойност 2 лева, които по думите на двамата представители, средствата отиват за лечение на болно от церебрална парализа дете.
Единственият документ, който е представен на проверяващите е удостоверение от Агенцията по вписвания, което обаче е с изтекъл през миналата година срок.
От община Дупница приканват гражданите, когато имат желание да дарят средства, да искат представяне на документи. Най-важното е, да бъде представен договор с банка, съгласие или заверено при нотариус пълномощно от родителите на показваното дете, както и актуално удостоверение от Агенцията по вписвания.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети