Проверяват службата по кадастър в Кюстендил след масови сигнали на недоволство от дупничани

DenNews.bg
10.02.2015
размер на текста:

Депутатът Кирил Калфин ще инициира проверка на работата на Службата по геодезия, картография и кадастър в Кюстендил. Това народният представител от ГЕРБ пое като ангажимент, след като на приемната му в Дупница вчера получи множество сигнали на недоволство от работата на службата. Недоволство от несвършена работа са изразили и много жителите на бобовдолското Големо село по време на среща с Калфин преди дни там.
Народният представител пое ангажимент да съдейства и за организирането на мобилна приемна в Бобошево с представител на ТП на НОИ-Кюстендил. За това бе уведомен и областният управител Виктор Янев, който се ангажира да разговаря с директора на НОИ в Кюстендил. Жителите на Бобошево желаят да бъде организирана приемна на място, за да могат да
поставят пред компетентно лице интересуващите ги въпроси относно пенсионната реформа.
Получаването на допълнителни добавки към пенсията да не бъде обвързано с размера на пенсията. Това бе едно от предложенията, направени от гражданите. Те поискаха при отпускане на коледни, великденски и други добавки към пенсията да ги получават или всички пенсионери, или никой.
За пример бяха дадени допълнителни 40 лв., отпуснати за коледните празници само на пенсионерите с доход до 286 лв. При даване на тези добавки да се отчитат и допълнителните доходи, които пенсионерите получават от наеми, ренти и други дейности. Граждани изказаха мнение, че в конкретните случаи не е редно да се взема предвид само основната пенсия, а всички получени доходи.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети