Данъчни и полиция проверяват автокъщите в Дупница

DenNews.bg
08.12.2015
размер на текста:

 Съвместна проверка на Националната агенция по приходите и полицията започна на над над 30 фирми, които предлагат автомобили на борсите в и край Дупница.
Освен данъчните, в операцията участват служители на икономическата и криминалната полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство.
Задачата на съвместните екипи е да установят произхода на средствата за купуване на автомобилите, цените и отчитането на приходите, както и данни за престъпления, свързани с търговията с превозни средства.
Инспекторите на НАП вече са извършили предварителна проверка на повечето търговски дружества, които продават автомобили в Дупница, предстоят ревизии за онези, за които се докаже отклонение от данъчния режим, допълват от НАП.
Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е фиктивното сключване на договори между купувача - физическо лице, и собственика на автомобила в чужбина, като по този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо.
Друга практика е да се посочват силно занижени стойности на продажбата, нямащи нищо общо с пазарните цени. Често срещана е схемата на масова покупка на бракувани автомобили в чужбина от застрахователни дружества, които в последствие се ремонтират и продават в България.
Съвместните проверки на двете ведомства продължават.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети