„ОК” от Камерън за граничния контрол и оградата ни с Турция

DenNews.bg
04.12.2015
размер на текста:

 Британският премиер Дейвид Камерън е останал впечатлен от оградата, изградена от България по границата с Турция, както и от мерките на страната ни в борбата с незаконните мигранти, съобщи bTV, като се позова на пресцентъра на правителството.
Камерън е разгледал защитното съоръжение, което се изгражда в района от ГКПП-Лесово до браздата. След това британския премиер е посетил Елхово, където е видял как работи системата за видео наблюдение по границата.
Рано тази сутрин българският премиер Бойко Борисов и британският му колега Дейвид Камерън кацнаха на летище Бургас при безпрецедентни мерки за сигурност. В 3-километрова зона за сигурност не бяха допуснати външни лица, включително и журналисти. На пистата обаче Камерън е бил посрещнат от Бургаският духов оркестър, а от кмета Димитър Николов е получил икона на свети Николай Чудотворец.
До Елхово двамата премиери и делегациите пътуваха с хеликоптери.
Дейвид Камерън посети страната ни по покана на министър-председателя Бойко Борисов от юни. Това е първото посещение на действащ британски премиер от 16 години насам.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети