Пламен Миланов загина точно година след смъртта на тъста си – негова опора в бизнеса и битката с Галеви

DenNews.bg
31.12.2015
размер на текста:

 Таксиметровият бос от Дупница Пламен Миланов загина заедно с дясната си ръка в бизнеса – дългогодишната му служителка Теодора Димитрова точно година след смъртта на тъста му. Бащата на настоящата съпруга на Миланов Елеонора е починал на 29 декември миналата година. Вероятно самият Миланов е починал на същата дата, тъй като той и Теодора не се прибрали в домовете си на 29-и и вчера, а на 30 декември близките им започнали да ги издирват. Тъстът на Миланов, починал от инфаркт, е бил негова опора в бизнеса и в битката с Братя Галеви.
Черното съвпадение добавя още догадки към мистериозната смърт на бизнесмена и ключов свидетел срещу Братя Галеви и приближените им. Именно показанията на Миланов доведоха до осъдителната присъда на Галеви и Владимир Ангелов-Стъклето, когото таксиметровият бос обвини в рекет и събиране на такса „спокойствие”. Допреди това Стъклето и Миланов са били съдружници, като според таксиметровия бос съюзът бил насилствен и целял заграбване на фирмите му.


Миланов бе първият, открито проговорил за престъпната дейност на Галеви и кръга им и то в момент, в който с помощта на бивши кметове и управници, те налагаха публичния си образ на почтени бизнесмени. Припомняме, че излизането на Пламен Галев и Ангел Христов на светло се случи след награждаването им за Личности на годината заради благотворителната им дейност от екскмета Първан Дангов, а бившият градоначалник Атанас Янев им „подари” кметските кабинет и решения чрез назначаването им за консултанти.

 

Какво се е случило на последния етаж на бившия Битов комбинат в Дупница?

 

Отговорът ще се търси чрез аутопсии, които няма да бъдат извършени в кюстендилската болница, какъвто е редът, а в столичната Съдебна медицина. Причината за това е не само мистериозната смърт на двамата, но и фактът, че Миланов бе под закрилата на държавата като защитен свидетел.
Познати са категорични, че любовна история между Миланов и Теодора е напълно изключена. Жената работила за Миланов от повече от 15 г. Тя учила заедно със съпругата на бизнесмена икономика в Благоевград, след което веднага започва работа в таксиметровата фирма. Назначена е за диспечерка, но постепенно започва да движи счетоводството във фирмите на Миланов и става негов най-доверен човек. Теодора е семейна, има син в трети клас.
Познати признават, че през годините Миланов е имал залитания с по-млади жени, но отношенията с Теодора са били напълно професионални. Тя е била и добра приятелка със съпругата му и двете често са работили заедно във фирмите, участвали са наравно във вземанията на решенията.

 

Миланов и Теодора са намерени от 20-годишният син на бизнесмена и негов служител

 

Димитър Миланов влязъл да потърси баща си в Битовия комбинат, след като видял колата му, паркирана в близост. Миланов и Теодора са намерени паднали до столовете си, както са седели пред бюрата. От гледката Димитър изпада в нервна криза и веднага е повикана линейка. Момчето е консултирано с психиатър, дадени са му силни медикаменти.

 

Родителите и семейството на Теодора са уведомени за смъртта й едва тази сутрин,

 

защото жената не е имала лична карта у себе си. Разпозната е още снощи от пристигнали на мястото полицаи, но самоличността й е потвърдена на по-късен етап.

 

Убийство

 

Това е думата, която обикаля Дупница от снощи, макар по телата да няма никакви следи от насилие.
Основната версия на полицията е обгазяване, но липсата на отопление или уреди на газ в помещението, където са намерени загиналите, само засилва съмненията, че се касае за убийство.

Газта успива, ако изтичането или пускането й става плавно, хората в стаята не усещат присъствието й, дори да са в будно състояние.
Заради множество смъртни случаи у нас, вече е задължително газта да бъде одорирана, а избраният в България аромат е на чесън. Това се изпълнява стриктно за газоразпределителните и преносни мрежи на газовите доставчици за бита, които имат станции за одориране.
Не е така при бутилките за бита, които не миришат на чесън, а при горенето се изпуска миризма, която може да остане неусетена в затворено помещение за човек, който се намира вътре. Другата опасност от пропан-бутана е, че той е по-тежък от въздуха и при изпускане пада в ниското, изтласквайки кислорода – това може да доведе до задушаване още преди миризмата да е станала достатъчно силна за разпознаване.
Както писахме, на етажа на Миланов е имало бензинов генератор, който е трябвало да подсигурява работата на отоплителната система при изключване на тока. Генераторът обаче е бил извън помещението, където са намерени загиналите. Освен това газовете и пушеците от бензиновия генератор са силно миризливи и душливи, което може да се усети и в сън.

 

Отравяне

 

Е най-силната дума, която чухме от близки на Миланов. Според тях е възможно бизнесменът и Теодора да са били отровени чрез напитка или храна. Тази версия обаче за момента е само предположение.

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети