Задушаване е основната версия за смъртта на Пламен Миланов и служителката му

DenNews.bg
30.12.2015
размер на текста:

 Задушаване е основната версия за смъртта на таксиметровия бос Пламен Миланов и 35-годишната жена, за която вече е ясно, че е негова служителка. Двамата бяха намерени мъртви тази вечер на последния етаж на бившия Битов комбинат срещу ГУМ-Дупница, където бизнесменът превърна бившите канцеларии в апартамент и психолаборатория за шофьори.
Както писахме, по телата няма видими следи от насилие. На етажа е намерен бензинов генератор, който се е използвал за захранване на отоплителната система, която по принцип е работила на електричество.
Новината за смъртта на Миланов, който бе ключов свидетел по делата срещу Братя Галеви, въртеше бизнес с имоти, а преди това бе собственик на регионалното радио „Саня”, вече обиколи Дупница и предизвиква множество коментари. Познати на Миланов не изключват версията той и служителката му да са обект на задушаване с газ, тъй като именно изтичане на газ от газова бутилка не би дала възможност на двамата да реагират и да потърсят помощ. Газта няма мирис, първо парализира нервната система, след което човек се унася и умира, без шанс да бъде спасен.
Дали евентуално задушаване с газ е инцидент или нарочно предизвикано тепърва ще се изяснява. За DenNews.bg пожарникар обясни, че обгазяване от бензинов генератор е почти немислимо, тъй като има силен мирис и би трябвало да бъде усетено навреме от потърпевшите. Генераторът не е бил разположен в жилищните помещенията, заради шума, който издава при работа, а извън тях. Още повече бензиновият генератор се включва при липса на електричество, а през последните дни дълги прекъсвания на тока в Дупница не е имало.
Към момента е ясно, че намерената с Миланов жена е негова служителка. Тъй като обаче близките й все още може да не са уведомени няма да съобщим самоличността й.
Пламен Миланов оставя четири сирачета. Той има две пораснали деца от първия си брак, като сега чакал второ внуче от голямата си дъщеря. Двете момиченца от настоящата му съпруга Елеонора са на 13 и 6 г., а семейството живее в Палатово.
През годините Пламен Миланов често попадаше в новините и обективите, като се мине през обвиненята срещу него, че пали и взривява таксиметрови автомобили до свидетелските му показания за упражняван рекет и насилие от страна на Братя Галеви в делата срещу тях.
Пламен Миланов се занимаваше и с имотен бизнес, като заради кризата на пазара преди няколко години започна масово да разпродава. Той е и от малцината бизнесмени у над отнесли глоба за недоказани доходи-наложената му за това санкция бе 40 000 лв.
Телата на загиналите ще бъдат транспортирани за аутопсия в столичната Съдебна медицина, а не в кюстендилската болница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети