13 км улици стават като нови в Дупница, общината пуска своя автобусна линия

DenNews.bg
03.12.2015
размер на текста:

 С проектa за интегриран градски транспорт, кметът на община Дупница Методи Чимев възнамерява да разреши част от инфраструктурните проблеми в града. По този проект могат да се използват до 40 % от определената за община Дупница сума за следващият програмен период - 18,7 млн.лв.
Чимев обясни, че вече е обявена процедурата по избор на фирма, която да осъществи прединвестиционно проучване. „Инфраструктурата ни е зле и затова не случайно казах, че и в списъка с капиталови разходи около 90% ще бъдат в тази насока. Обхванали сме улици, които не са ремонтирани от години. Разбира се, като тръгнем да преасфалтираме изцяло заложените улици и тротоарите към тях, не може да ги оставим със старата канализация и водопровод. Подменяме и тях и тогава ще преасфалтираме. Искам тези пътни артерии да бъдат изцяло рехабилитирани”, посочи градоначалникът.
По-големите улици, които попадат в списъка са: „Венелин", „Велико Търново", „Патриарх Евтимий", „Св. Иван Рилски", „Страхил войвода", "Отец Паисий", "Бузлуджа" и други.
„Това са може би около 12-13 километра улици, които ще претърпят цялостна интервенция. Ще кандидатстваме и за закупуването на 2 или 3 микробуса, като идеята е линия номер 5 да се обслужва от община Дупница. Има и други заложени намерения, но трябва да изчакаме резултатите от проучването, преди да предприемем конкретните мерки. До месец май проектът трябва да бъде готов и се надявам, че през лятото на 2016 година ще стартираме работата. Ако нямаме проблеми с уличното осветление и сметосъбирането, то с инфраструктурата сме зле, това не е тайна за никой и затова насочваме усилията в тази насока. Около 5 млн. лева ще бъде сумата за тези дейности" коментира Методи Чимев.
През следващата година за изкърпване на уличната мрежа и преасфалтиране на част от пътните платна са заложени 500 000 лева за града и около 300 000 лева за селата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети