Повдигнаха официално обвинение на 18-годишен за убийството в Смолян

DenNews.bg
28.12.2015
размер на текста:

 18-годишен младеж е привлечен официално като обвиняем за убийството на 24-годишният Никола Мавродиев в Смолян.
Мярката за неотклонение на Антон Петков е удължена на 72 часа, а прокуратурата ще поиска и постоянният му арест.
Антон Петков е разпитан, разпитани са и другите свидетели на пиянската свада, при която с нож бе прободен 24-годишният Никола Мавродиев. Младият мъж издъхна по пътя за болницата.
Доказателствата сочат Антон като извършител на деянието, каза наблюдаващият прокурор Недко Симов. Взети са кръвни проби за алкохол и за наркотици.
Свидетелските показания говорят, че цялата компания са консумирали алкохол. Имало е съприкосновение, размяна на обидни думи, в резултат на което се стигнало до физически конфликт между пострадалия и извършителя на деянието.
Фаталният инцидент се е разиграл вчера сутринта на бул. "България" в Смолян.
До момента е установено, че Петков е нанесъл няколко удара с нож в бедрата и един в коремната област на Мавродиев, като последният засегнал централен кръвоносен съд - коремна аорта.
Приятелката на Петков се опитала да предотврати конфликта, но също била ранена с ножа в бедрото, неволно от Петков. Оказана й е лекарска помощ и няма опасност за живота й. Антон Петков е бил задържан около един час след инцидента пред болницата в Смолян, където е завел пострадалата жена, за да й бъде оказана медицинска помощ.
Първоначално той е изхвърлил ножа, за да не бъде открит в него, но след това е съдействал и посочил къде се намира. Извършен е оглед на мястото и оръжието е иззето.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети