Крупен земеделец измамник закопчаха спецполицаи

dennews.bg
23.12.2015
размер на текста:

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен разкриха схема за крупна имотна измама, информират
Продължителното разследване е реализирано под ръководството на Районна прокуратура – Плевен
В резултат на упорита оперативна работа, вчера към 13.30 часа в кантора на нотариус , е задържан 40-годишен плевенчанин при опит да използва неистински документи. С представени от него пълномощно и декларации, той фактически доказвал правото си на поземлен имот с площ 18 000 дка в землището на село Крушовене, област Плевен. Намерението било да продаде имота и да получи 18 000 лева от него. При проведените процесуално-следствени действия са установени и други негови незаконни сделки - продажби на земеделска земя чрез използване на неистински документи с цел получаване на имотна облага в общ размер на около 50 000 лева. От нотариус и от други институции са иззети и приобщени оригинали на документи - заверени копия на част от общ регистър, пълномощни и декларации. В хода на разследването са извършени претърсвания на адреси, обитавани от 40-годишния в Плевен, село Крушовене и в село Ставерци. Оттам са иззети и други документи, използвани за незаконно придобиване на собственост на земи и имоти на територията на областта.
Плевенчанинът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Документирането на престъпната дейност продължава от разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети