Социалните отнемат бебето, изоставено на улицата от майка му

DenNews.bg
18.12.2015
размер на текста:

 11-месечното момиченце, което бе изоставено вчера от майка му в двора на луксозна кооперация в Пловдив, ще бъде отнето на майка му. Бебето ще бъде настанено в приемно семейство.
Часове след откриването на детето, полицията в Пловдив задържа майката - 33-годишната Лилия от село Долна махала. Тя има още две деца, а в момента с нея се провеждат разпити. За целта е задържана за 24 часа.
До момента тя е споменала поне четири версии за действията си. Според една от тях мъжът, от когото има дете, я биел редовно, тя не можела да се грижи за бебето и затова била принудена да го изостави. Жената не живее с бащата и той бил изненадан, когато видял детето си в новините.
"Детето е изоставено съзнателно. Майката е изпаднала ситуация, в която е нямала дом и парични средства. Изоставила го е в двора на кооперацията с надежда да го намерят добри хора", заяви за "Здравей, България" заместник-началникът на Второ районно управление в Пловдив Кузман Мартинов.
Майката на момиченцето позвънила в полицията и съобщила, че детето е отвлечено. По-късно признала, че е изоставила бебето по собствено желание.
Детето е прекарало нощта в Детската клиника на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. То е в добро състояние.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети