Закриват вечерната гимназия в Дупница, инспектори издирвали учениците по домовете им

dennews.bg
18.12.2015
размер на текста:

 Вечерната гимназия в Дупница е изправена пред реалната опасност да бъде закрита. Това стана ясно на сесия на местния парламент днес. Въпросът бе повдигнат от лидера на БСП Станислав Павлов, а сигналът до местния парламент бил подаден от група учители. Многократно проверки
Яснота по въпроса внесе кметът Методи Чимев, който обясни, че вече се е срещал с директора на вечерната гимназия, осъществил е и контакт с Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил. Така станало ясно, че след извършени проверки се установили драстични нарушения и несъответствия между броя на записаните ученици и тези реално посещаващи вечерните уроци. Стигнало се дотам, че инспекторите тръгнали да ги търсят вечер по домовете им.
Какъв точно е проблемът и дали ще бъде закрита Вечерната гимназия, която е с дългогодишна история, и в която се обучават ученици отпаднали от редовно обучение, очакваме да разберем от официалното становище. Информация ще ни бъде предоставена от Регионалания инспекторат в Кюстендил. Директорът Радостина Новакова пое този ангажимент, но при условие, ако разрешат от Министерство на образованието.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети