Борисов посочи шефа на кабинета на президента за правосъден министър

DenNews.bg
16.12.2015
размер на текста:

 Екатерина Захариева, началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев и министър от служебните правителства на Георги Близнашки и Марин Райков, е кандидатурата за нов правосъден министър на премиера Бойко Борисов.
Кандидатурата й бе представена от Борисов пред Министерски съвет днес, а гласуването в парламента за назначаването и на мястото на подалия оставка Христов Иванов ще се състои до края на седмицата.
Постът министър на правосъдието беше овакантен, след като преди седмица оставка подаде Христо Иванов. Той направи това след гласуването на второ четене на промените в конституцията.
Екатерина Захариева е магистър по право от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". От 2001 г. до 2003 г. е адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване" в Министерство на околната среда и водите.
От август 2009 г. е зам. -министър на регионалното развитие и благоустройството. Беше назначена за министър в служебното правителство на Марин Райков, а след това за главен секретар в президентството.
От 13 март до 29 май 2013 г. е вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Георги Близнашки. След това стана началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети