Рецитали звучат в голямото междучасие в Автото в Националната седмица на четенето

DenNews.bg
11.12.2015
размер на текста:

 Рецитали на българска литературна класика звучат в голямото междучасие в Професионалната гимназия по транспорт в Дупница. Тази атрактивна идея на учениците е техния начин да се включат в Националната седмица на четенето, която се провежда от 7 до 12 декември.
През голямото междучасие гимназистите поставят тонколони пред кабинета по български език и литература и озвучават училището с рецитации. Освен това от анкетата „Чета, защото..“ се добива представа не само защо учениците от гимназията четат, но и какво четат.


Според личното убеждение на учителката по български език и литература Райна Георгиева и нейните ученици нищо не може да се постигне насила, затова човек трябва да се радва на и на дребните неща, които постига.
В инициативата на МОН за провеждане на Национална седмица на четенето се включиха и ученици от 1 до 7 клас от ОУ „Евлоги Георгиев”. Децата проведоха състезание за най-добър четец и най-добър разказвач. Всички ученици четоха от различни произведения, а най-добрите получиха грамоти.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети