Бивш затворник се връща в пандиза за обиди и плюене по дупнишки полицай

DenNews.bg
10.12.2015
размер на текста:

 Ефективна присъда от 6 месеца лишаване от свобода постанови Районен съд-Дупница за бивш затворник, счупил стъкло на полицейска кола и отправял обиди към униформени, спрели да проверят автомобила му на пътя за Кюстендил. Случаят се разиграл на първи февруари тази година.
Обвиняемият сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. Той призна вината си, за това, че грубо е нарушил обществения ред, като обиждал полицай с думите „Ега детето ти стане наркоман и я да му продавам”, блъскал го и се е опитал да го наплюе, отправял обиди към още четирима полицаи с думите: „Боклуци, какви сте Вие да ни проверявате?”, изплюл се е върху волана на патрулен автомобил на КАТ. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като е подсъдимият бил осъждан с влязла в сила през 2013 г. присъда, за което му е наложено наказание две години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване.
За обидите по полицаите определената от съда присъда е 6 месеца затвор.
При разправията през февруари подсъдимият повредил патрулен автомобил на КАТ, като е счупил с крак стъклото задна врата на стойност 65 лв. Определената присъда за това престъпление е 4 месеца затвор.
На подсъдимият бе наложена по-строгото от двете наказания, а именно лишаване от свобода за 6 месеца при първоначален строг режим. Присъдата ще бъде излежана в затвор.
Присъдата не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети