14 двойки искат финансиране за ин витро от община Дупница

DenNews.bg
01.12.2015
размер на текста:

 14 двойки са подали документи за финансиране от община Дупница за ин витро процедури. Заявленията ще бъдат разгледани от комисия, определена от Общински съвет. Със сигурност в нея ще влязат д-р Кирил Кирилов, който на последната сесия бе избран за председател на здравната комисия към ОбС, както и членовете й. На следващото заседание на ОбС-Дупница, което е планирано за 18 декември, ОбС ще трябва да избере още двама съветници, които да се включат в комисия за определяне двойките за финансиране. В нея ще влязат и трима служители от общинска администрация и представителят на фондация "Искам бебе" Силвия Маданчева.
Разглеждането на документите и последващото утвърждаване от Общински съвет става при пълна конфиденциалност.
Общата сума за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми е 20 000 лева на година, а гласуваната сума е по 1500 лева на двойка. Ако бъдат одобрени всички 14 двойки, подали документи, означава, че заложената в бюджета сума няма да стигне, но кметът Методи Чимев пое ангажимент да бъдат осигурени средства за всички одобрени кандидати. Това означава, че през месец януари, одобрените двойки ще могат да получат парите за процедурите.
Това е 4-а кампания и с всяка изминала година, кандидатите се увеличават. В предходните 3 години, от бюджета се заделяха 15 000 лева, но през миналата сумата бе завишена с 5 000 лева.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети