Сливен е в траур за убитата гимназистка Симона

DenNews.bg
09.11.2015
размер на текста:

 Днес в община Сливен е обявен ден на траур в памет на убитата в двора на стопанската гимназия Симона Великова. Областният управител на Сливен - Димитър Сяров, отмени предвидените за днес церемонии по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на града – Стефан Радев, както и полагането на клетва на новите общински съветници, съобщи БНР.
Погребението на убитото момиче е от 13:30 часа.
Очаква се прокуратурата в Сливен да поиска постоянен арест за 28-годишния мъж, обвинен в убийството на 15-годишната ученичка. Той оцеля след опит за самоубийство и е изписан от болницата. Срещу него е повдигнато и обвинение за опит за убийство на повече от един човек.
В Сливен са експерти от Агенцията за закрила на детето, които започват работа с педагозите и учениците в училището, където се разигра трагедията.
Председателят на агенцията Ева Жечева каза, че днес се очаква извънредна родителска среща, на която ще присъстват и експерти от агенцията.
"Да се овладее паниката и стресът, който може да заплаши децата. Ще бъде разпоредена проверка по осигуряването охраната на училището", каза Жечева.
"Мисля, че въпреки трагичния инцидент, наистина ще бъдат планирани адекватни действия, които ще ни помогнат да бъдем и по-адекватни на нуждите и потребностите на децата", каза още Жечева. Източник: dnes.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети