Цветана Шушкова бе избрана за председател на ОбС-Рила

DenNews.bg
06.11.2015
размер на текста:

 Областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев откри първото заседание на Общинския съвет в Рила. На тържествената сесия вчера присъстваха зам.-областният управител Радослава Чеканска и главният секретар на областна администрация Гергана Михайлова. Заседанието започна с приветствие от страна на областният управител. „За мен е чест да изпълня това мое законово задължение и да открия първото заседание на Общински съвет – Рила. На 25 октомври над 2/3 от жителите на община Рила осъществиха своето конституционно право и дадоха вота си за вас, които сте днес в тази зала. Надявам се, че всички вие осъзнавате каква чест и отговорност е да бъдеш кмет на община и общински съветник. Работете за благоденствието на община Рила, а всички предизборни пререкания и конфликти оставете зад гърбовете си. Нека от тази зала да излизат само достойни решения за развитието на община Рила”, каза в обръщението си Виктор Янев и пожела успешен и ползотворен мандат.


Председателят на ОИК – Рила Елена Бозовайска прочете резултатите от местните избори и връчи удостоверенията на кмета на община Рила, кметовете на кметства и новите 11 общински съветници, а след това бе положена и тържествена клетва от тях.
По предложение на областния управител, сесията продължи да води най-големият по възраст от съветниците, 65-годишният Николай Чифлигаров. По определения дневен ред последва и разглеждането на предложения за председател на Общинския съвет. При тайно гласуване с общо 9 от 11 гласа, за председател на Общински съвет – Рила бе избрана Цветана Шушкова.
Припомняме, че досегашният кмет Георги Кабзималски спечели четвърти пореден мандат още на първия тур с 61,22% от гласовете на избирателите. ГЕРБ има седем общински съветници. По два мандата имат Реформаторският блок и БСП.

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети