Спецакция срещу трафика на хора тече в Германия

DenNews.bg
04.11.2015
размер на текста:

Германската федерална полиция предприе днес акции срещу международни мрежи за трафик на хора на територията на цяла Германия. Над 500 служители извършват обиски в 24 жилища в провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Долна Саксония и Баден-Вюртемберг, предаде Асошиейтед прес.
Полицейски говорител заяви, че мишена на операциите са "престъпни, действащи на международно ниво групи за трафик на хора." Той добави, че не може да даде повече информация, тъй като обиските продължават.

Германия през последните месеци бе наводнена от стотици хиляди мигранти, искащи да избягат от война и бедност и да започнат нов живот. Много от тях плащат на каналджии, за да ги прекарат през границите до Германия.

Близо 800 000 души са влезли нелегално в Европейския съюз от началото на годината, заяви шефът на Европейската агенция за управление на външните граници (Фронтекс) Фабрис Леджери в интервю за германския в. "Билд“.
Леджери предупреди, че притокът на мигранти в Европа вероятно не е достигнал "връхната си точка" и призова европейските държави бързо да връщат в родината им нелегалните мигранти, защото те нямат право на убежище.
Т. нар. горещи точки - центровете за приемане и регистриране, които ще бъдат създадени на гръцките острови и на остров Сицилия, не биха могли да се справят с притока на кандидати за убежище, защото не позволяват по-дълъг престой на място.
Според Фабрис Леджери ЕС се нуждае от "приемни структури", където мигрантите "при необходимост да бъдат задържани".
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети