Гранични ченгета, огнеборци и полицаи блокираха ГКПП-Кулата

DenNews.bg
04.11.2015
размер на текста:

Гранични полицаи, пожарникари и служители на полицията в Петрич и Сандански блокираха ГКПП-Кулата в знак на протест срещу орязаните социални придобивки.
Движението на ГКПП-Кулата е спряно, съобщават от Митническо бюро-Кулата.
Пунктът няма да работи за неопределено време.

Очаква се по обяд да бъде блокиран и пунктът на прохода "Маказа" от полицейски служители.
Габровски полицаи пък ще блокират прохода Шипка днес. Председателят на местната структура на синдиката на МВР Николай Ников обяви пред "Дарик", че униформените ще спрат движението от 18:00 до 20:00 часа.

Над сто служители на силовите ведомства – полицаи, пожарникари, служители на Следствието, Гранична полиция и на полицейските управления от останалите три общини от Сливенска област участваха в националния протест днес, който се проведе пред сградата на Областната дирекция на МВР в Сливен.
Протестиращите бяха подготвили стикери с надпис „Протест“. Протестираха само онези служители, които не са на смяна. Към протеста се присъединиха и представители на Синдиката на служителите в затворите в България.
Протестните действия са насочени към орязания бюджет на силовите ведомства за следващата година, както и срещу съкращаването на социалните придобивки на полицаи, пожарникари, военни и останалите работещи в системата.
 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети